Bereikbaarheid & Parking

Hotel Den Briel ligt op 1,2 km van het historische centrum. Het hotel is gemakkelijk te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer of de auto.

Met de auto:

Sommige navigatiesystemen kunnen het juiste adres niet altijd vinden. U kan dan steeds het volgende adres invoeren: Vogelenzang 24, 9000 Gent.

Wij raden u aan om Waze of Google Maps te gebruiken. Deze navigatiesystemen houden rekening met het Gentse circulatieplan en de LEZ-zone. Hotel Den Briel ligt in de LEZ-zone. Om de luchtkwaliteit te verbeteren, geldt de Gentse binnenstad als een lage-emissiezone (LEZ). Een voertuig met een buitenlandse nummerplaat moet altijd geregistreerd worden.

Check hier uw voertuig en registreer:    https://lez.stad.gent/nl/flows/controleertoegang

Meer informatie over de LEZ-zone:  https://visit.gent.be/nl/goed-om-weten/praktische-info/hoe-gent-bereiken/met-de-auto

Parking:

Met de wagen kan u terecht in onze ondergrondse parking met directe toegang tot het hotel. De parking is 2m hoog en beschikt over 49 ruime parkeerplaatsen, waarvan 3 plaatsen met een elektrische laadpaal. Voor €15 per nacht kan u hier de wagen parkeren.   Deze parkeerplaatsen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid en kunnen niet vooraf gereserveerd worden.

Met het openbaar vervoer of de fiets:

U kan Hotel Den Briel ook gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit Gent Sint-Pieters Station neemt u Tram 1 (Gent Flanders Expo-Wondelgem) tot halte 'Gravensteen'. Vanaf daar neemt u Tram 4 (Ledeberg-UZ) die u rechtstreeks naar het hotel brengt.

Het station Gent Sint-Pieters ligt op 15 min en het station Gent Dampoort ligt op 8 min fietsen.

Hotel Den Briel ligt op 5 min fietsen en op 15 min te voet van het historisch centrum van Gent.